Het idee erachter
Bevallen doet pijn. Dat is een feit. Maar hoe je de pijn ervaart, daar heb je invloed op. Onwetendheid en onzekerheid zorgen ervoor dat pijn moeilijker te verdragen is. Met als gevolg dat ontspannen daardoor lastig is en dat maakt dat de bevalling minder soepel verloopt. Wanneer je weet waarom je pijn hebt, is het al beter te verdragen en kun je gemakkelijker ontspannen. De steun van de partner is hierbij van belang.  Als partner heb je de juiste informatie nodig om te kunnen ondersteunen. Onze informatie richt zich daarom expliciet op beide partners waardoor je de bevalling samen met vertrouwen tegemoet kan zien.

Het belang van een goede voorbereiding
Het is gek eigenlijk. We bereiden ons op zoveel voor, bijv. als we een hond kopen gaan we vaak op puppytraining. Echter voor de bevalling en de komst van de baby gaan we er vaak van uit dat het “vanzelf” gaat..
Daarnaast zie je dat veel voorbereidingen vooral op de moeder gericht zijn terwijl jullie toch samen een baby krijgen.
Een goede voorbereiding samen, waarbij een reëel beeld wordt geschapen van wat je kan verwachten, is van wezenlijk belang.

Bevallen en dan……
Na de komst van de baby veranderd er natuurlijk het een en ander. Elke baby en ouder zijn uniek en er bestaat daarom ook geen standaard gebruiksaanwijzing (wat zou dat toch makkelijk zijn).
Hoe jullie om willen gaan met deze nieuwe situatie is dus persoonlijk. We geven jullie tips voor de start van deze mooie, nieuwe fase. Deze tips en overwegingen zijn gebaseerd op kennis vanuit diverse scholingen over veilige hechting.

Geen medisch advies
We zijn geen vervanging van je eigen verloskundige/gynaecoloog. Dat betekent dat we ook niet in gaan op specifieke medische vragen rondom jouw zwangerschap. Natuurlijk kun je wel met al je andere algemene vragen bij ons terecht.

Na de bevalling
Na de komst van de baby hebben wij nog eventueel contact met jullie over je belevenis en ervaring.